Het nut van camerabeveiliging van je huis

Je huis beveiligen door middel van camerabeveiliging.  Hoe zinvol is het?

De donkere dagen liggen nog niet achter ons en traditioneel zijn het de meest inbraak gevoelige dagen. Inbrekers kunnen dan immers méér dan het daglicht niet kan verdragen omdat het langer donker en koud is waardoor we minder buiten komen en er dus ook minder sociale controle is. Hoe veilig is je huis eigenlijk.  Doe hier de veiligheid scan . Onderzoek heeft aangetoond dat beveiligingscamera’s goed in het zicht hangen het inbrekersgilde afschrikt.

Waarom een beveiligingscamera goed in het zicht hangen

Als inbrekers zien dat je huis goed beveiligd is, zijn ze eerder geneigd je huis voorbij te gaan.  Ook het zichtbaar ophangen van een alarm sirene aan de buitengevel van je huis laat zien dat ze niet zo maar binnen komen omdat ze zien dat er een alarm installatie aanwezig is. Daar houden ze niet van omdat meteen de aandacht getrokken wordt als het alarm af gaat.

Beveiligingscamera’s: Welke aspecten spelen een rol als je je huis met camerabeveiliging gaat beveiligen?

Er zijn wettelijke regels waar je je aan moet houden als je een beveiligingscamera plaatst. Lees hier alles over toezicht met camera’s   Belangrijk punt is dat een camera niet op de openbare ruimte gericht is. In verband met privacy bescherming mag je de openbare ruimte niet filmen. De camera moet op je huis gericht zijn. Dat hierbij dan een stukje openbare ruimte te zien is wordt meestal niet als een probleem gezien.

Camera beveiliging aanschaffen

Tegenwoordig is dit niet duur meer.  De kwaliteit gaat jaarlijks met sprongen vooruit. Er is een groot scala aan mogelijkheden van wifi camera’s tot professionele beveiligingscamera’s. Er zijn Camera sets die goedkoop uitkomst bieden en er voor zorgen dat camera beveiliging binnen ieders bereik komt .  Een goede beveiligingscamera heeft tegenwoordig een resolutie van 1 tot 5 megapixel en afhankelijk van de te overbruggen afstand kan een passende camera gekozen worden.