Slaapkamer praatjes: Welke raambekleding kies ik hier?

Slaapkamerpraatjes blijven meestal binnenshuis. Gelukkig hoeft dat niet als je nieuwe raamdecoratie gaat kopen.

( Door Anja)

Samen met mijn vriendin Sonja heb ik tijdens een gezellige koffie middag het idee opgepakt om de slaapkamer een facelift te geven.  Ik ben echt zo’n treuzel trutje dat eerst flink aangespoord moet worden om een dergelijk project aan te pakken. Maar enfin, als de kogel dan eenmaal door de kerk is, dan ga ik er ook helemaal voor.

Een mooie houten vloer

Ik ben altijd al van een houten vloer gecharmeerd geweest. Tegenwoordig zijn er veel verschillende en dat niet alleen in kleur of uitstraling maar ook in prijs.  Hier lees je hoe je de juiste houten vloer kiest.  Uiteindelijk ben ik voor gelijmde planken in whitewash gegaan.  Ze zijn op de vloer gelijmd zodat het hout niet kraakt want dat zou je nog wel eens uit je slaap kunnen houden.

Matras

Ons bed hebben we nog niet zo lang geleden gekocht. Wel zijn Sonja en ik op matrassen jacht gegaan. Hiervoor hebben we eerst de site van de consumentenbond geraadpleegd en zijn toen tot een juiste keuze gekomen.

De raamdecoratie is een Duo rolgordijn geworden.

Dit product kende ik nog niet. We hebben het duo rolgordijn op maat voor ons raam laten maken bij duorolgordijn.eu.  Het heeft van die strepen die je over elkaar kunt schuiven. je kunt het als vitrage en overgordijn gebruiken. Dat is super handig en het spaart overgordijnen.  De slaapkamer lijkt een stuk groter geworden en ik kan nu eindelijk eens goed om mijn eigen bed wandelen. Dat is dus een bijkomend voordeel als je een net zoals ik een kleine slaapkamer hebt.

Uiteindelijk is het allemaal erg mooi geworden en zijn alle kleuren precies op elkaar afgestemd. Zo kan ik er zeker weer 10 jaar tegen en weer lekker slapen.